שאלות נפוצות​

שאלות נפוצות

שאלות נפוצות

מרפאת גרה קליניק עוסקת בשיקום הפה, ומציעה אבחון מקיף ופתרונות דנטליים לצורך החזרת התפקוד והמראה האסתטי לפיו של המטופל. לשם כך, רופא השיניים משלב מספר הליכים דנטליים, כולל: השתלת שיניים, אורתודונטיה, טיפול חניכיים, טיפול שורש ועוד.

השתלת שיניים – מה זה אומר?

בשנים האחרונות השתלת שיניים הפכה להיות אחד ההליכים השימושיים ביותר בעת שיקום הפה. מדובר בהליך המיועד לאנשים שאיבדו את שיניהם, על מנת לאפשר להם לחזור ולחייך, לדבר ברור ולחייך ללא כל בושה או חשש. לעתים אף ניתן ליהנות משיניים חדשות תוך זמן קצר, ולעומת זאת יש מקרים בהם התהליך לוקח כמה חודשים.

כיצד לבחור רופא לביצוע התהליך?

מומלץ לקבל המלצות על רופא בעל ניסיון עשיר בביצוע השתלות ושיקום הפה. לאחר מכן, בעת פגישת הייעוץ, בדקו האם אתם מרגישים עמו בנוח והוא נותן לכם את התחושה שאתם בידיים טובות.

במה השתלת שיניים ביום אחד שונה מהשתלת שיניים רגילה?

מטופלים רבים מעדיפים השתלת שיניים ביום אחד כדי להימנע מתחושת אי נוחות והסתגלות בין טיפול לטיפול עד להשתלת הפתרון הקבוע. עם זאת, מדובר בהליך יקר יותר באופן משמעותי. כמו כן, בקרב מטופלים שאינם בריאים לחלוטין וסובלים ממחלות כרוניות, מדובר בהליך שעלול להיות מסוכן יותר.

האם יש סיכונים ותופעות לוואי בהשתלת שיניים?

כיום השתלות שיניים הוא טיפול בעל אחוזי הצלחה גבוהים וכמעט ללא תופעות לוואי. במקרים נדירים קיים זיהום מקומי באזור ההשתלה, חניכיים רגישות שעלולות לדמם, פגיעה עצבית או זיהום בסינוסים. בימים הראשונים לאחר השתלת השיניים חשוב להימנע מלעיסת מאכלים קשים, וכדאי גם לוותר על פעילות גופנית, על מנת לאפשר לגוף להתאושש ולחזור לעצמו. בנוסף לכך, חשוב לשמור על היגיינת הפה: לצחצח שיניים עם מברשת עדינה פעמיים ביום, להשתמש בחוט דנטלי, לבקר אצל שיננית ורופא השיניים וכו'.

מי יכול לעבור טיפול השתלת שיניים?

מסוכרת, מאוסטיאורוזיס, מעודף משקל ומבעיות הקשורות לקרישת דם וכן מעשנים, עשויים להתאים פחות לטיפול מסוג זה. במקרים אלה תפקידו של הרופא לשקול היטב את הסיכונים ולהציע דרכים אלטרנטיבות לשיקום הפה.

תותבות או השתלת שיניים – איך נדע במה לבחור?

להשתלת שיניים יתרונות רפואיים רבים בהשוואה לשימוש בתותבות. העיקריים שבהם הם היכולת לשמור על עצמות הלסת וכמובן היציבות של השיניים החדשות לאורך זמן רב. מצד שני, ישנם מטופלים שבכל זאת יעדיפו תותבות, לרבות בגלל שיקולים כלכליים או עקב חרדה מפני ההליך הכירורגי וההתאוששות ממנו.

מתי צריך לעבור השתלת עצם והרמת סינוס?

לעתים, כאשר עצם הלסת אינה מספיק רחבה וגבוהה ואינה מסוגלת לשמש מצע קליטה טוב לשתלים, טרם התחלת השתלת השיניים, קיים צורך בהשתלת עצם. רק כך תהיה תוצאה טובה להשתלת השיניים והן תהיינה יציבות. הרמת סינוס הוא תהליך מקדים להשתלת העצם. הסינוסים הם חללי אוויר בגולגולת. בתהליך ההרמה, למעשה מרימים את הסינוסים המקסילריים (אלו שבצדי האף, בין הלסת העליונה לעיניים). לאחר מכן הרופא ממלא את החלל בעצם כך שתהפוך להיות מספיק עבה, גבוהה וצפופה, לקראת ההשתלה הדנטלית.

האם מותר למושתלי שיניים לעשן?

ברמת העיקרון מותר, אך רצוי מאוד להימנע מכך. לא רק בגלל הנזקים הבריאותיים שאליהם כולם מודעים, אלא גם מכיוון שזה עלול לפגוע בסיכוי השתלים להיטמע בהצלחה. באופן כללי עישון מזיק מאוד לבריאות הפה, ובפרט לאחר השתלה דנטלית.
יש לכם שאלות נוספות על שיקום הפה?  עוד היום לגרה קליניק והצוות הרפואי ישמח לספק לכם מענה מקצועי על כל שאלה שהיא.

גרה קליניק

המרכז המתקדם להשתלות שיניים ושיקום פה

קבע פגישת ייעוץ עם
רופא מקצועי

שתלי זרקוניה ללא מתכת

בריא יותר אסתטי יותר

היהלום של הטבע

zirconium png